Blog Archive

Tuesday, September 25, 2007

20070925_ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΤΖΕΗΝ

ΤΖΕΗΝ ΩΣΤΙΝ, ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ?

Ότι είναι Γυναίκα. Που σημαίνει πώς δεν πρέπει να έχει στόχους, φιλοδοξίες, αντιρήσεις, να ερωτεύεται αυτόν που θέλει και γενικά ότι απολαμβάνει σήμερα η γυναίκα με την ισότητα. Λέμε τώρα.

Μοναδικό της χόμπυ? Το γράψιμο. Γράψιμο μικρών νουβέλων, προσωπικών σκέψεων, εξομολόγηση εμπειρειών που τις βιώνει λίγο λίγο καθώς μαθαίνει τη ζωή και τον έρωτα.

Ταινία εποχής, προσεγμένη όσον αφορά τους χαρακτήρες και το χώρο, δίνει το μήνυμά της, περιγράφει ουσιαστικά σημεία από τη συγγραφέα της επιτυχίας "Λογική Και Ευαισθησία" και άλλων σχετικών και μοιράζει το μήνυμα ότι κάποιες γυναίκες "πάλεψαν" με το δικό τους μοναδικό τρόπο να αναδειχθούν σε μια δύσκολη εποχή ή ανα προβάλουν απλά αυτό που επιθυμούσαν.

Ο έρωτας έχασε δυστυχώς εκεί καθώς κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα. Το συναίσθημα όμως περισσεύει.Η Πύρειος νίκη στο να καταφέρει να έχει το δικαίωμα να γράφει για το προς το ζειν και για την αναγνώριση τις στέρησε την οικογενειακή θαλπωρή... (με τον συγκεκριμένο που ήθελε έτσι κι αλλιώς δεν θα κατάφερνε κάτι)

Ωραία ταινία. Την είχα χαρακτηρίσει στην αρχή γυναικεία.. αλλά με συνεπήρε.

Αξίζει να δώσετε μια ματιά

No comments: