Blog Archive

Tuesday, September 25, 2007

20070925_ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΕΠΑΦΗ

Είχα πολλά χρόνια να βιώσω μια καλή βόλτα στην Αθήνα, μόνος... Ναι ναι μη νευριάζεις κοπελιά καμιά φορά είναι ωραίο πράγμα να μένεις για λίγο μόνος γιατί έτσι καταλαβαίνεις καλύτερα την έννοια της... επαφής.

Ας το εξηγήσουμε λοιπόν...

Η βόλτα είχε τόπο την Διονυσίου Αεροπαγείτου στο Θησείο. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαζεύονται όλοι οι Ελληνικοί κυρίως εκδοτικοί οίκοι και δημιουργούν μια μεγάλη γιορτή καταξιωμένων βιβλίων. Ο κόσμος έρχεται, κοιτάζει , μυρίζει, αισθάνεται το περιεχόμενό τους, αγοράζει και υπόσχεται στον εαυτό του ότι θα τα διαβάσει, θα αφιερώσει δηλαδή ώρες γι αυτά, ξέροντας βέβαια πως δεν είναι καλοκαίρι και ο χρόνος δεν είναι πια τόσο πολύς λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων που μαζεύονται μία μία.

Τα θέματα? Πολλά. Όρεξη να έχεις και υπομονή να κάτσεις σέ κάθε ένα από τα όμορφα στημένα κιόσκια. Να διαλέξεις, να δείς τους τίτλους, να συγκρίνεις τιμές, να αναπολύσεις τα παλιά χρόνια όταν βλέπεις μια προσεγμένη έκδοση του ανγνωστικού της Β' τάξης Δημοτικού, το γνωστό παλιό.

Και όμως το σημαντικότερο που βιώνεις εκεί μέσα είναι άλλο. ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ!! Διαλέγεσαι! Φιλοσοφείς! Συζητάς με τον υπάλληλο του περιπτέρου για τα βιβλία, για τους καταλόγους που έχει ή δεν έχει, για διαφορετικές εκδόσεις που μπορούν να υπάρχουν, μια διαφορετική Εκκλησία του Δήμου και καμιά φορά δε χρειάζεται να έχεις παρέα!! Βρίσκεις!

ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ από την καθημερινότητα, δε μιλάς για πίνακες και προγράμματα δε μιλάς για έργα και deadlines, για σένα αυτά είναι κάπου αλλού εκτός κι αν τύχει και χτυπήσει το ... κινητό σου, το οποίο το κλέινεις ... χαλαρά.

"Μα καλά, δεν πήγε διακοπές ο τύπος???" Πήγα ρε φίλε αλλά ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΏΝΟΥΜΕ ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ....

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

No comments: