Blog Archive

Saturday, August 17, 2013

20130817_ ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Αφορμή μου δόθηκε μια ανάρτηση ενός πολύ καλού μου φίλου για τους Έλληνες επιστήμονες που ενώ στο εξωτερικό τους υποδέχονται ως ήρωες κατά κάποιον τρόπο ( ίσως είναι και ένας αστικός μύθος ... ) στο .. εσωτερικό τους μεταχειρίζονται ως απόκληρους. Επειδή το παράδειγμα δόθηκε με υποκείμενο τον γνωστό επιστήμονα κ. Παπανικολάου ( Όλοι μας γνωρίζουμε το ΤΕΣΤ ΠΑΠ ) έδωσα κάποιες απαντήσεις... ίσως σκληρές. Η Κεντρική ιδέα είναι εξής: Όλοι οι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό οφείλουν κατ εμένα να βοηθήσουν τη χώρα τους με τα κατάλληλα εφόδια ώστε το κύμα των μεταναστών να επιβραδυνθεί και τα μυαλά να αξιοποιούνται στην Ελλάδα. Παραθέτω τα σχόλια:
"
  • Ο Έλλην κάτοικος της χώρας αυτής είναι καθένας από εμάς. Είναι ο Πρύτανης ενός Πανεπιστημίου, ο Προϊστάμενος ενός γραφείου , ο εργολάβος σε μια οικοδομή, ο οδηγός που σταματάει στα φανάρια, ο ελεγκτής για τα εισιτήρια σε λεωφορεία και τραίνα, ο Αστυνομικός και ο Πολιτικός. Όλοι μας συναντάμε μετανάστες μπροστά μας. Όλοι μας τους φερόμαστε με κάποιο τρόπο είτε κακό είτε αδιάφορο είτε καλό. Κανείς δεν μας έμαθε το πως να τους φερόμαστε παρά η εμπειρία μας από τη συναναστροφή μαζί τους ή η εμπειρία κάποιων πολλών από εμάς ως μετανάστες. Το Κράτος είμαστε εμείς, εμείς δε θα το γεμίσουμε σκουπίδια αν δεν πετάμε αποτσίγαρα στους δρόμους, εμείς δε θα κινδυνεύουμε στους δρόμους αν δεν κάνουμε μαγκιές σ' αυτούς εμείς θα πηγαίναμε μπροστά αν δεν κατηγορούσαμε ο ένας τον άλλο και υπονομεύαμε ο ένας τον άλλο. Όλα αυτά θέλουν εκπαίδευση, παιδεία, λατρεία για την έννοια της πατρίδας μας.
  • Andreas G. Apostolakis Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι φτιαχτό. Μας οδήγησαν εδώ στο να το βιώσουμε όπως μας οδήγησαν σε εμφυλίους και σε χούντες, όπως μας οδήγησαν πρώτα στον εύκολο πλούτο του χρηματιστηρίου και στη δόξα της Ολυμπιάδας και δευτερον στην κρίση επειδή ... μαζί τα φάγαμε. μας οδήγησαν εκεί γιατί εμείς αδιαφορίσαμε, εμείς βολευτήκαμε στο να δώσουμε δουλειά σε έναν μετανάστη χωρίς ασφάλεια, εμείς βολευτήκαμε όταν κάναμε ακριβό τον Έλληνα και φτηνό το Μετανάστη, εμείς βολευτήκαμε όταν από τη μία δε σεβαστήκαμε τα μυαλά που φύγαν έξω ως μετανάστες γιατί βρήκαμε τη φτηνή λύση στον προγραμματιστή από την Ινδία εμείς που φύγαμε από την Ελλάδα για να παλαίψουμε σε άλλα μετερίζια βρίσκοντας την εύκολη ίσως λύση για να κάνουμε μια αρπαχτή. Δεν θέλω να προσβάλω κανένα γιατί και γω αυτό το πράγμα ίσως ψάχνω - όμως - πρέπει να ξέρουμε πως ναι μεν από τη μία το εξωτερικό δίνει τα όπλα για να αναγνωρίζονται οι Έλληνες ως μυαλά αλλά και οι κάτοικοι του εξωτερικού πρέπει να γνωρίζουν από που φεύγουν , τι χάνει ο τόπος τους, ποιο θα είναι το μέλλον των παιδιών τους και ποια είναι η εθνική τους συνείδηση.
  • Andreas G. Apostolakis Ο συγκεκριμένος επιστήμονας έχει κάθε λόγο να οργίζεται απέναντι στην πατρίδα του γιατί κάποιοι από εμάς δεν του δώσαμε τα εφόδια να αποδείξει τις ικανότητές του. Δε γνωρίζω ιστορία καλά ( ΚΑΚΩΣ ) αλλά ελπίζω να βοήθησε ο άνθρωπος αυτός ώστε να δοθούν τα εφόδια για να μην έχουν και άλλοι την τύχη του και να πολεμίσουν από το μετερίζι του χώρου που λέγεται Ελλάδα. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ για την ανάκαμψη της χώρας και αν δεν υλοποιηθεί από τα μυαλά που έχουν παρόμοιες εμπειρίες απλά θα ... βριζόμαστε μεταξύ μας για να αποδεικνύουμε πόσο Έλληνες είμαστε.
"

No comments: