Blog Archive

Wednesday, November 04, 2009

20091104_ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ ΚΙ επιδοματα

Ειναι γεγονος πως οταν εισαι κομα που επιθυμει να γινει κυβερνηση και να σωσει το λαο απο τη μιζερια πρεπει να πεισεις το λαο αυτο με υποσχεσεις. Με υποσχεσεις βεβαια που πρεπει να τηρησεις οταν βγεις ακομα και για το θεαθηναι. Ειμαστε στη φαση που αναρωτιομαστε τι ακριβως γινεται με τη νεα κυβερνηση. Αν τηρει ή αν μπορει να τηρησει τις υποσχεσεις της. Και θα κρατησουμε το οτι δεν μπορει. Αναρωτηθηκαμε αν ηξερε τι μας περιμενει ως χωρα πριν παρει το χρισμα και μαλλον ηξερε. Οι ορθα σκεπτομενοι ανθρωποι ειτε ψηφισαν ή οχι ΠΑΣΟΚ διαισθανοντουσαν το αδιεξοδο. Και υστερα απο το μηνα που περασε το βλεπουμε μπροστα μας.
Αρα θα πρεπε να δωθει μια εισπρακτικη λυση και για την κυβερνηση και για μας. Ισως το "μας" να αφορα τους συνανθρωπους που δεν εχουν τα μεσα να αντεπεξελθουν πια τις δυσκολιες της ζωης.
Και αρχισαν οι αποσύρσεις:
1. Αποσυρθηκε το μετρο της αποσυρσης των παλιων αυτοκινητων για τα "πρασινα". Ο ελληνας δε θα παρει το χαρτζηλικι που του ταξανε οι προηγουμενοι και του ταζανε μεγαλυτερο οι νεοι. Αρα αν θελει να συμπραξει οικολογικα θα πρεπει να το κανει . . . Μονος του! Περιμενω να οριστει λοιπον ενα ορθοτερο περιβαντολλογικο μετρο απο τη συμπαθη υπουργο.
2. Εφυγε πριν ερθει ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ δακτυλιος. Δε θα με ενοιαζε να πληρωνω και διοδια να μπαινω στην Αθηνα αρκει καποιος να μας εξασφαλιζε οτι θα βοηθαγανε στο να την κανανε μια βιωσιμη πολη. Ισως θα πρεπε το υπουργειο περιβαλλοντος να μελετησει λοιπον ενα τροπο χρησης των νεων υβριδικων αυτοκινητων μηπως και ελαφρυνει η ατμοσφαιρα.
3. Τελη κυκλοφορίας. Σιγουρα δεν ειναι περιβαντολογικο μετρο η αυξηση ή η μειωσή τους. Τα προστιμα για υπερβολικα καυσαερια και η καρτα καυσαεριων ειναι αρκετα.
4. Επιδομα αλληλεγγυης. Αλλοι το ειπαν ψιχουλα αλλοι βοηθεια στον φτωχο πληθυσμο. Εγω το λεω μισο δεκανικι που δε διαφερει απο το αντιστοιχο της ΝΔ. Χρειαζεται κατι μονιμο και σταθερα κλιμακουμενο και οχι κατι που συμπτωματικα εμφανιζεται πριν και μετα τις εκλογες.
5. Φορολογηση εταιρειων με μεγαλα κερδη και ακινητη περιουσια. Ποιον τον πειραξε; πειραξε τα φυσικα προσωπα; οχι.με τη δικαιολογια οτι ο φορος θα λειτουργησει ως μη αυξηση για τους εργαζομενους δε στεκει. Καλως το εκανε.
Γενικα μια κυβερνηση πρεπει να ισορροπει μεταξυ του εφικτου και του νομοτυπου. Και τα δυο οδηγουν σε μακροπροθεσμη προοδο. Απλα η υπομονη εξαντλειται ανεξαρτητου ονοματος πρωθυπουργου. Προχωραμε και βλεπουμε

No comments: