Blog Archive

Thursday, December 10, 2009

20091210_ΑΙΣΧΟΣ!

Καθε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ βιωνουμε τα τελευταια χρονια τον εφιαλτη των σκουπιδιων! Ειτε οι ληξεις των συμβασεων των εργαζομενων ή οι ΧΥΤΑ που φυτρωνουν σε κατοικισιμες πια περιοχες δινουν το εναυσμα για απεργιες, δημιουργωντας ενα μολυσματικο πρωτα και μετα αισθητικο χαος σ' αυτο το χωνευτηρι που λεγεται Αθηνα. Βλεπουμε τα παιδακια να περνανε παιχνιδιαρικα διπλα στους σωρους των σκουπιδιων με κινδυνο μολυνσης και μετα η πολιτεια,οποια και να ειναι διαφημιζει το εμβολιο κατα της γριπης! Κατα της χολερας το εχουμε κανει;
Κυριοι ιθυνοντες του κρατους εχουμε ηδη πολλα προβληματα στο κεφαλι μας! Σχεδον αδιαφορουμε για το τι κανετε,απλα περιμενουμε στη γωνια να μας ερθει το μπουγιουρντι και να το φορτωσουμε στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Προσλαβετε Μονιμο προσωπικο με συμβασεις Ιδιωτικου δικαιου. Οι καθαριστες ΣΙΓΟΥΡΑ καλυπτουν ΠΑΓΙΕΣ θεσεις! Επενδυστε σε συστηματα αποτελεσματικοτερα των ΧΥΤΑ.Αλλωστε ειναι παρανομοι οι χωροι ταφης! Προσλαβετε μονιμο προσωπικο με συμβασεις ιδιωτικου δικαιου.οπως οι εταιρειες. Και δουλεψτε καλυτερα το θεμα ανακυκλωση!
Σταματηστε το ρουσφετι και την εκμεταλευση του κοσμου! Σταματηστε την ασχημη προβολη της πρωην ολυμπιακης χωρας μας!
Και σεις συμβασιουχοι που απεργειτε και διεκδικειτε μια ανανεωση συμβασης μην πεφτετε στην παγιδα των πολιτικων! Δεν ενδιαφερονται για σας! Οταν υπογραφετε συμβαση ορισμενου χρονου ειναι ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ και ο,τι και να σας λενε ειναι απλα ψεματα και εξυπηρετει την ψηφοθηρια!
Σκεφτειτε λοιπον και το προβλημα της Υγειας που δημιουργειται με τη συσσωρευση των σκουπιδιων και σκεφτειτε οτι κι ο λαος ο αλλος που δεν ειναι απαραιτητα βολεμενος δεινοπαθει. Δεν ειμαι κακος απλα πρεπει Ολοι μας να αναλογιστουμε τις ευθυνες μας! Απο την κυβερνηση εως ακομα κι αυτον που θα πεταξει ενα σκουπιδι σε ενα καδο ξεχυλισμενο. Γιατι κι αυτος λαθος κανει τη στιγμη που βλεπει την κατασταση πως ειναι. Εκει ειναι που δεν πρεπει να αδιαφορησει και να πει απλα οτι ειναι αλλουνου ευθυνη. Εκει ειναι που πρεπει να κανει κι εκεινος τη δικη του επανασταση! Και να φροντισει να μην ξεχειλισει ο καδος με την απλη σκεψη του να μη χρειαστει να κανει περιττα εξοδα αρα περιττα σκουπιδια, να ασχοληθει με τις ιδεες της σπιτικης κομποστοποιησης και ανακυκλωσης, να στειλει ενα γραμμα διαμαρτυριας οπως αυτο και να απαιτησει σεβασμο απο κρατος και συμπολιτες του.
Τα σκουπιδια αντικατοπτριζουν και το μεγεθος του πολιτισμου μας, μια εικονα δηλαδη του τι καταναλωνουμε. Οι σωροι απο σκουπιδια στους δρομους και ο μη αποτελεσματικος τροπος συλλογης τους δειχνει Ελλειψη Πολιτισμου! Καλημερα σας

No comments: