Blog Archive

Tuesday, November 28, 2006

20061128_ΝΕΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ!!!

Εκτίμηση Τάσης Καιρού για το Δεκέμβριο 2006
ΒΑΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ
Hμέρα έκδοσης: 24 Νοεμβρίου 2006

Ευχαριστώ θερμά τον κύριο που ασχολείται με αυτό το θέμα. Προσπαθεί και δίνει όσο το δυνατόν πιο έγκυρη ενημέρωση

1-4 Δεκεμβρίου 2006
\n
Καλός καιρός αναμένεται σε γενικές γραμμές την περίοδο αυτή με εξασθενημένους\nγενικά ανέμους, Η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια Βαλκάνια σύμφωνα με το αναλογικό\nμοντέλο θα πρέπει να επηρεάσει για λίγο μόνο την ανατολική Μακεδονία και τη\nΘράκη και πιθανώς το Αιγαίο προς το τέλος της περιόδου με πρόσκαιρη πτώση της\nθερμοκρασίας (To 0 στον Έβρο είναι η θερμοκρασία στα 850 hPa).

\n\n

\n\n

\n\n


\n
4 - 8 Δεκεμβρίου 2006

\n\n

",1] ); //-->style="font-family:Verdana;font-size:78%;color:#353535;">
Καλός καιρός αναμένεται σε γενικές γραμμές την περίοδο αυτή με εξασθενημένους γενικά ανέμους, Η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια Βαλκάνια σύμφωνα με το αναλογικό μοντέλο θα πρέπει να επηρεάσει για λίγο μόνο την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς το Αιγαίο προς το τέλος της περιόδου με πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας (To 0 στον Έβρο είναι η θερμοκρασία στα 850 hPa).


4 - 8 Δεκεμβρίου 2006


\nΚάποια αλλαγή είναι πιθανή την παραπάνω περίοδο στην χώρα μας με\nτη δημιουργία ενός σχετικά αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού στο Ιόνιο. Βροχές και\nκαταιγίδες στα δυτικά κυρίως με πιθανές πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της\nβορειοδυτικής Ελλάδας. Νοτιάδες στο Αιγαίο (μαλακός καιρός στα ανατολικά και\nνότια).

\n\n

\n\n

\n\n


\n
9 - 12 Δεκεμβρίου 2006

\n\n

",1] ); //-->
Κάποια αλλαγή είναι πιθανή την παραπάνω περίοδο στην χώρα μας με τη δημιουργία ενός σχετικά αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού στο Ιόνιο. Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κυρίως με πιθανές πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Νοτιάδες στο Αιγαίο (μαλακός καιρός στα ανατολικά και νότια).


9 - 12 Δεκεμβρίου 2006


\n
Ο πολύ μαλακός καιρός και πολύ υγρός καιρός φαίνεται να\nδιατηρείται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας αυτή τη φορά καθώς οι νοτιάδες\nθα πρέπει να κρατάνε το «πάνω χέρι» στον καιρό. Εάν δεν βαθύνει περαιτέρω το\nχαμηλό στο Ιόνιο τοπικές βροχές θα πέφτουν στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και\nανατολικά νησιωτικά τμήματα.

\n\n

\n\n

\n\n


\n
12 - 16 Δεκεμβρίου 2006

\n\n


\n
",1] ); //-->
Ο πολύ μαλακός καιρός και πολύ υγρός καιρός φαίνεται να διατηρείται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας αυτή τη φορά καθώς οι νοτιάδες θα πρέπει να κρατάνε το «πάνω χέρι» στον καιρό. Εάν δεν βαθύνει περαιτέρω το χαμηλό στο Ιόνιο τοπικές βροχές θα πέφτουν στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα.


12 - 16 Δεκεμβρίου 2006


Μαλακός καιρός θα πρέπει να επικρατήσει και την περίοδο αυτή με βροχές κυρίως στα δυτικά και τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα. Οι νοτιάδες θα πρέπει να διατηρηθούν και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή για την εποχή.


16 - 20 Δεκεμβρίου 2006


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα πρέπει να κυλήσει η παραπάνω περίοδος πρόγνωσης με κατά τόπους αυξημένη, συννεφιά εξασθενημένους γενικά ανέμους και σχετικά καλές θερμοκρασίες.


20 - 24 Δεκεμβρίου 2006


Εάν όλα κυλήσουν «αναλογικά» τότε την περίοδο λίγο πριν από Χριστούγεννα ο καιρός θα γίνει χειμωνιάτικός με τα χιόνια να επισκέπτονται και τα πεδινά της βόρειας Ελλάδας, οι βοριάδες θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.

No comments: