Blog Archive

Thursday, October 15, 2009

20091015_ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο κύριος Σαμαράς υπέβαλε απόψε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας. Με ένα μεστό λόγο ενότητας, χωρίς μεγάλα λόγια προσπάθησε να δώσει το στίγμα της ενότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίσει το νέο κόμμα και να αναδείξει τις αξίες που θεωρητικά ( το πρακτικά ελέγχεται ) το διέπουν.
Ο άνθρωπος αυτός έχει περίσσιο θάρρος. Δεν είναι του τύπου που θα τον βλέπουμε κάθε μέρα στα κανάλια να "θάβει" τον έναν και τον άλλον. Δεν είναι αυτός που θα μπορούσε εύκολα να του προσάψει αδυναμίες για να βλάψει την εικόνα του, ίσα ίσα είναι αυτός που ενώ προσπάθησε να δουλέψει με τον τρόπο που ήξερε έπεσε στην παγίδα που τον έστειλε στο περιθώριο για πολλά χρόνια. Η "υπέρβαση" που πήγε να κάνει τις αρχές του '90 με την Πολιτική Άνοιξη οδήγησε πολλούς νέους να πιστέψουν σε ένα όραμα μιας νέας παράταξης που θα έκανε το λαό ίσως να ξέφευγε από τον ονομαστικό δικομματισμό και θα οδηγούσε στο νέο και στο διαφορετικό.
Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και τώρα και θα του ευχόμαστε καλή επιτυχία αν δεν ξέραμε ότι απέναντί του βρίσκονται ηχηρά και "καλογυμνασμένα" ονόματα που δε θα του δώσουν περιθώριο να προχωρήσει πέραν των δυναμεών του που ενώ μπορεί να είναι σεμνές και ίσως ταπεινές δε νομίζω πως θα αντιταχτούν σ' αυτά.
Παρ' όλα αυτά και με το στίγμα του φοιτητή που κάποτε είχε ακούσει και πειστεί έστω και θεωρητικά από το στίγμα της υπέρβασης ευχόμαστε έστω κι αν τον κοιτάμε από άλλη σκοπιά να δώσει ένα ηχηρό και διαφοροποιημένο μήνυμα και να ξυπνήσει την ίδια ένταση στους νέους της σημερινής εποχής και στους παλιούς που αναζητούν τη διαφορά.
Στο κάτω κάτω η Ελλάδα θα χρειαστεί μια ισχυρή αντιπολίτευση και νέοι άνθρωποι( ή ιδέες ) πρέπει να αντιπαραχθούν απέναντι σε νέους για να βγει από τη ζύμωση των χημικών κάτι θετικό. Είδομεν

No comments: